LBMA Logo

Ziņo Race 1 kapteine Līga Platais: "Svētdienas rīts atnāca saulains, vējš ap 12 mezgliem. Naktī dreifējām aiz Skāgena raga, gaidot rītu un startu. Līcis ir visai pilns ar peldošām zālēm, kas nelika ilgi gaidīt pārsteigumus - noblķējās motora dzēsēšanās ūdens ievadvārsts. Nācās papūlēties, lai iztīrītu - paldies Dzintaram par operativitāti un iztikām bez kāpšanas ūdenī.


Šobrīd ar pilnām burām dodamies uz startu. Starts ir atvērts no 10 -24 pēc UTC, distance paredzama apm 210 jūras jūdzes. Paredzēti 2 pagrieziena punkti (waypointi) - viens tuvāk Ziemełjūrai un otrs pie Zviedrijas krastiem, finišs pie ieejas Oslofjordā. Komanda pierod pie jūras, bet brokastis un pusdienas ēd labi, noskañojums labs. Darbojamies un mācamies - kā var redzēt - Omānas sultanāta atbalsta stipendiju ieguvusī LBMA projekta Āķis lūpā dalībniece Katrīne Lagzdiņa apgūst kreiserjahtas stūrēšanas iemaņas atklātā jūrā! Turiet īkškus!"




Uz ziņas publicēšanas mirkli varam ziņot, ka Spaniel ir 12:02 pēc UTC šķērsojusi starta līniju un devusies distancē. Pašlaik pūš vējš ap 8 mezgliem stundā, brāzmains, Spaniel ir pilnās burās un ar aptuvenu ātrumu 4,3 - 4,5 kn ir ceļā uz pirmo Way Point - pagrieziena punktu.


Loading Conversation